Loading...
Vacature Inkoper Bananen 2017-07-04T15:15:23+00:00

VACATURE

VACATURE: INKOPER BANANEN

Zoek jij een commerciële baan met een maatschappelijk en agrarisch karakter? Beheers jij de Spaanse taal en wil je reizen naar Zuid-Amerika?

Agrofair te Barendrecht heeft een vacature voor een fulltime:

Inkoper Bananen (Fairtrade en Biologisch) – Spaanse taal

De baan als Medewerker Inkoop:

Je bent verantwoordelijk voor de inkoop en het relatiemanagement van een portefeuille leveranciers in Zuid-Amerika die voornamelijk bananen produceren. Je gaat regelmatig op bezoek, bespreekt productspecificaties, kwaliteitsprestaties, feedback van klanten, en onderhandelt jaarlijks over prijzen voor nieuwe jaarcontracten. Je wordt ook verantwoordelijk voor het regelen van verpakkingen. Verder onderzoek je mogelijkheden om uit te breiden naar andere landen en zoek je naar nieuwe producenten. Je vindt het leuk om met verschillende soorten producenten te werken, grote en kleinere, hebt een goed oog voor de agronomische, praktische en commerciële aspecten. Je weet van aanpakken, bent communicatief vaardig, en hebt er plezier in om problemen op te lossen. Verder heb je interesse in duurzaamheid en bij voorkeur ook al kennis en ervaring van certificeringssystemen en de eisen die supermarkten stellen aan verse groenten en fruit. Je bent betrokken bij projecten, zoals bijv. afval te beperken en C02 uitstoot te verlagen.

Je reist ongeveer 4-6 keer per jaar 10 dagen naar Zuid-Amerika toe (Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Colombia). Onze piekperiode is van september t/m december. In deze periode zal je flexibel moeten zijn om extra te werken en zullen de meeste reizen plaatsvinden.

Je komt te werken in een klein team met andere inkopers en logistieke medewerkers, waarvan een deel in Latijns Amerika is gebaseerd.  Je rapporteert aan de Manager Inkoop & Logistiek.

Aangeboden:

We denken een unieke baan aan te bieden met veel verantwoordelijkheid in een dynamisch bedrijf. Er heerst bij ons een uitstekende werksfeer, het verloop is laag en we zetten ons met elkaar in voor het bedrijf. De arbeidsvoorwaarden zijn:  een vast contract (met proeftijd), 29 vrije dagen per jaar (extra bijkopen is mogelijk), goede pensioenregeling, bonusregeling o.b.v. bedrijfsresultaat, fietsplan, bijdrage voor een sportlidmaatschap, laptop en smartphone.

De ideale Inkoper:

  • Je beheerst de talen Spaans en Engels.
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau / een HBO/WO diploma. Bijv. Agrarische economie, Tropische landbouw, Bedrijfskunde MER, Bedrijfseconomie, Supply Chain Management, NEVI.
  • Je hebt enkele jaren werkervaring in een commerciële of logistieke functie of in de AGF-sector.
  • Je wilt graag reizen voor je werk en bent geïnteresseerd in de Zuid-Amerikaanse cultuur en de landbouwsector.

AgroFair biedt gelijke kansen aan mensen van verschillende etnische achtergronden, mannen en vrouwen, met of zonder arbeidsbeperking.

Agrofair te Barendrecht:

AgroFair is een leidende producent, importeur en distributeur van bananen en ander tropisch fruit. Wat ons uniek maakt is dat wij bijna uitsluitend handelen in Fairtrade en biologisch fruit. In 1996 werden wij opgericht met als  doel om de Fairtrade banaan in Europa op de markt te brengen. Nu, 20 jaar later, zijn wij een gezond bedrijf met 25 medewerkers, gevestigd te Barendrecht. Onze producenten in Latijns-Amerika zijn mede-eigenaar van het bedrijf. Vanuit Barendrecht doen wij zaken in geheel Europa, en ook in Azië en Oceanië. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Interesse in de vacature Medewerker Inkoop?

Solliciteren kan via bit.ly/AgrofairInkoper, vacature@MVPsolutions.nl of WhatsApp je cv naar: 06-24172790.

Contact en Proces:

  • Matthijs van der Pol: 06-24172790 (bellen, sms of WhatsApp), Chatten: bit.ly/ChatMVPsolutions
  • MVP Solutions bekijkt je cv en als die aan de wensen van Agrofair voldoet, dan ga je bij hen op gesprek.
  • Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie op je sollicitatie. Soms komen reacties binnen in de SPAM / ongewenste post. Dus kijk hier ook in.
  • Een gedeelte van het gesprek zal in het Spaans plaatsvinden en een halve dag assessment behoort ook tot de procedure. Dit zal bestaan uit een capaciteiten- en persoonlijkheidstest, een gesprek met een psycholoog en een rollenspel. Daarnaast dien je een VOG te kunnen overleggen.

OUR LOCATION

AgroFair Benelux
Koopliedenweg 10
2991 LN Barendrecht
The Netherlands

+31(0)180 – 643 900
info@agrofair.nl
sales@agrofair.nl